Triple P

SOC Analyst

Eerst even voorstellen...

Triple P is landelijk actief in de ICT-sector. Onze visie is dat ICT te allen tijden in dienst moet staan van bedrijven, medewerkers en klanten en niet andersom. Het is onze missie om bedrijven beter samen te laten werken en te communiceren met veilige en toekomstbestendige oplossingen.

Dat doen we niet als individu, maar met elkaar. Ons team bestaat uit zestig gepassioneerde en dienstvaardige mensen die zich trots en betrokken voelen. We hebben samen plezier, delen kennis en vieren successen. Dit zorgt voor een prettige werksfeer, maar bovenal voor een sterk team.

Niet alleen het schitterende uitzicht vanuit de KCN Tower belooft veel goeds. Ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen in een informele werkomgeving en no-nonsense cultuur biedt perspectief. We geloven dat we altijd beter kunnen, dus dagen je uit om met nieuwe inzichten te komen.

We hebben de ambitie om zoveel mogelijk bedrijven te ondersteunen met betrekking tot het verbeteren van de bereikbaarheid. Daar hebben we getalenteerde mensen voor nodig en van talent hebben we nooit genoeg bij Triple P. Dus laat van je horen en solliciteer. People Perform best as Partners.

Dit ga je doen

Als SOC Analyst ben je de onmisbare schakel rondom het tijdig signaleren van potentiële cyberincidenten bij klanten. Je houdt indringers buiten de deur, zodat ze niet in de buurt van bedrijfsgevoelige informatie komen.

Naast het monitoren en detecteren ben je verantwoordelijk voor het opvolgen van dreigingen. Je voorziet klanten proactief van gericht advies om incidenten op te lossen of te mitigeren. Je gaat secuur te werk en weet ook in hectische omstandigheden het hoofd koel te houden. Je kunt prioriteiten stellen en presteert graag onder druk.

Je rol houdt ook in dat je samenwerkt met andere cyberexperts om bredere veiligheidsproblemen aan te pakken. Als team focussen we ons op het ontdekken van gebreken voordat cybercriminelen dat doen.

Tevens draag je bij aan het verder ontwikkelen van onze pentest dienstverlening en de totale cybersecurity dienstverlening. Jullie helpen elkaar groeien door kennis en kunde met elkaar te delen.

Je werkt aan grote, maar ook aan kleinere opdrachten. Het is jouw verantwoordelijkheid om ieder project succesvol af te ronden. Het bijdragen aan een veiligere digitale wereld geeft jou dan ook een goed en trots gevoel.

Omdat cybersecurity jouw passie is besteed je graag tijd aan het verdiepen in de techniek. Uiteraard vinden wij het ook belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Daarom woon je trainingen en bijeenkomsten bij. Het onderhouden van jouw netwerk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen hoort hier ook bij.

Jouw baan is je hobby. Je krijgt iedere keer een kick van het signaleren van mogelijke dreigingen en al helemaal als je dit kan doen met behulp van nieuwe technieken of methodes met gelijkgestemden. Beschik je niet over de gewenste diploma’s, certificeringen en/of ervaring, maar wel over de benodigde vaardigheden? Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Functie-eisen

 • Je hebt minstens een afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur in de richting van ICT) met minimaal twee jaar werkervaring in de IT-Security (als analist).
 • Je beschikt over relevante certificeringen (zoals GMON en SEC511) óf bent bereid deze te behalen.
 • Je hebt kennis van SOC/SIEM.
 • Je hebt ervaring met Elasticsearch, Wazuh, Open-Sec, Kibana, Linux (Ubuntu) en VMWare.
 • Je bent leergierig en oplossingsgericht en je beschikt over een analyserend vermogen en een verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.

Aanbod

 • Een aantrekkelijk salaris (in overleg) op basis van een 40-urige werkweek.
 • Bonusregeling, vakantiegeld (8%), pensioenregeling en ouderschapsverlof.
 • 25 vakantiedagen.
 • Representatieve leaseauto met tankpas.
 • Laptop en mobiele telefoon.
 • Hybride werken, thuis en op kantoor.
 • Persoonlijk ontwikkelingsplan (doorgroei- en studiemogelijkheden).

Hoe verder?

1. Je solliciteert.

 

2. We bekijken jouw sollicitatie zorgvuldig.

 

3. We nodigen je uit voor een eerste gesprek.

 

4. Soms volgt er een tweede gesprek, omdat we je nóg beter willen leren kennen.

 

5. Er is een match! We bellen je met een passend aanbod. Gefeliciteerd met je nieuwe job!

 

Enthousiast geworden?

Vul dan onderstaand contactformulier in en je hoort zo snel mogelijk van ons. Voor meer informatie over de vacature bel of mail je met Henk van Rijswijk, commercieel directeur (+31 (0)88 033 2422 / hrijswijk@triple-p.nl). Hopelijk tot snel!