Triple P

Customer Success Manager

Even voorstellen...

Triple P helpt organisaties om beter samen te werken en te communiceren door in een snel digitaliserende wereld toekomstbestendige communicatie-oplossingen te ontwikkelen die aansluiten op de werkwijze van de eindgebruiker, waarbij zowel collega's als klanten van een optimale bereikbaarheid profiteren. Met Digital Investigation (a Triple P company) beschikken wij over de expertise om dit op een veilige manier te doen.

Dit doen wij overigens niet sinds gisteren, maar al ruim dertig jaar. Wij werken voornamelijk samen met overheidsinstanties, onderwijs- en zorginstellingen en organisaties in de industriële sector en zakelijke dienstverlening. En niet alleen het uitzicht vanaf de tiende en elfde verdieping van de KCN Tower in Nieuwegein is veelbelovend. Ook ons werkklimaat met tal van mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen biedt perspectief.

Dit ga je doen

Als customer success manager ben je verantwoordelijk voor het proactief beheren van onze relaties met meer dan 300 fte's. Het is jouw uitdaging om onze partnerschappen te behouden en uit te bouwen. Als professionele gesprekspartner op het gebied van unified communications, IT, networking en cybersecurity ben je verantwoordelijk voor het vakkundig adviseren van deze relaties. De relaties die je gaat beheren bevinden zich voornamelijk in de zorg, (semi)overheid en dienstverlenende sectoren. Het is dan ook belangrijk om de business van onze klanten te begrijpen.

Daarnaast bepaal je samen met onze klanten de roadmap voor de korte- en lange termijn. Je herkent de initiële klantvraag en vertaalt de latente behoefte naar een goed onderbouwde Triple P propositie. Je bewaakt en begeleidt het hele verkoop- en realisatieproces. Ook zorg je voor het vergroten van de 'share off wallet' bij onze relaties, verhoog je de klanttevredenheid en bouw je relaties op binnen de decision making unit op diverse niveaus. Desgewenst ondersteun je vanuit je (sales)expertise bij de beantwoording van RFP’s en aanbestedingen.

Dit ben jij

Met jouw overtuigingskracht, resultaatgerichtheid en strategisch inzicht ben jij de ambassadeur die we zoeken. We vinden het belangrijk dat je beschikt over een sterk communicatief vermogen en in staat bent om zelfstandig te werken en je verantwoordelijkheid te nemen. Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en brengt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als customer success manager/client manager mee.

Ook vinden we het belangrijk dat jij je continue blijft ontwikkelen als gesprekspartner. Zo woon je trainingen en bijeenkomsten bij en onderhoud je jouw netwerk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Tevens kom je terecht in een salesteam waarbij jullie, naast je individuele doelstellingen, ook gezamenlijke organisatiedoelstellingen nastreven. Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière, zit relatiebeheer in jouw DNA en heb je geen 9 tot 5 mentaliteit? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Wij bieden

  • Een aantrekkelijk salaris.
  • Een representatieve leaseauto (incl. tankpas)
  • 25 vakantiedagen per jaar.
  • Een laptop en mobiele telefoon.
  • Een pensioen- én bonusregeling.
  • Een hybride werkomgeving.
  • Een hecht en informeel team met ambitieuze collega's.
  • Doorgroeimogelijkheden.
  • Een actieve personeelsvereniging die leuke uitjes organiseert.

Enthousiast?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de vacature én ben je fulltime beschikbaar? Vul dan onderstaand contactformulier in en je hoort zo snel mogelijk van ons. Voor vragen over de vacature kun je contact met ons opnemen met Henk van Rijswijk (hrijswijk@triple-p.nl of +31(0)88 033 24 22. Wie weet tot snel!

hrm@triple-p.nl