Triple P

Uitgelicht: Breakout rooms in Microsoft Teams

Breakout rooms van Microsoft Teams is de oplossing om samen te kunnen komen en toch concreet te worden in groepen. Digitaal samenwerken is binnen organisaties door COVID-19 de standaard geworden. Overleggen en samenwerken gaat tegenwoordig digitaal door middel van tools als Microsoft Teams, Cisco Webex of Mitel MiCollab. Toch zijn er ook voor andere sectoren, zoals bijvoorbeeld het onderwijs, goede en specifieke hulpmiddelen.

"Overleggen en samenwerken gaat tegenwoordig digitaal"

Één daarvan is de Breakout rooms optie in Microsoft Teams. Met Breakout rooms heb je de optie om online samenkomsten te verdelen in kleinere groepen. Handig bijvoorbeeld in het onderwijs wanneer er tijdens thuisscholing verschillende opdrachten gemaakt moeten worden binnen kinderen van een zelfde leerjaar.

(Screenshot uit video Microsoft Teams)

Onderwijzers hebben zo de mogelijkheid om studenten of leerlingen te verdelen in meerdere groepjes. Tegelijkertijd houden de onderwijzers de mogelijkheid om de verschillende groepen te bezoeken, mee te kijken en weer samen te voegen. Andere handige opties hierin zijn het gebruik van het whiteboard en gebruik van de break out room groepschat. Wanneer nodig kunnen alle groepjes weer worden samengevoegd tot één grote Teams meeting.

Breakout rooms is slechts een onderdeel van Microsoft Teams. Benieuwd naar alle andere opties en functionaliteiten van Teams binnen onderwijs? Neem contact op en we vertellen je alle mogelijkheden voor jouw onderwijsorganisatie.

 

We vertellen je er graag meer over!

Microsoft Teams is breed toepasbaar en veelgebruikt binnen het onderwijs, zowel bij primair als secundair onderwijs. Toch is de Breakout rooms-functie ook goed te gebruiken binnen bijvoorbeeld de publieke sector, waar zowel vergaderingen met in- als externe personen worden gehouden.

Meer weten over de implementatie van Microsoft Teams? Vul het formulier in en we vertellen je er graag meer over.