Triple P

Triple P steunt Voedselbank

2020 is een bewogen jaar geweest voor veel mensen en organisaties. Financieel, emotioneel en organisatorisch. Triple P sluit normaal gesproken de decemberperiode af met kerstgeschenken aan relaties. Met dit geschenk willen wij relaties bedanken voor hun vertrouwen, terugblikken op wat er allemaal bereikt is in het afgelopen jaar en uiteraard kijken naar de toekomst. In 2020 bood Triple P haar relaties geen kerstgeschenken aan, maar kiezen we ervoor om een donatie te doen aan de Voedselbank. Maar waarom eigenlijk?

1 miljoen, zoveel mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. Wanneer eigen financiële middelen niet toereikend meer zijn, kan Voedselbanken.nl helpen om te voorzien in het uitdelen van voedsel aan klanten. En met zo'n hoog aantal mensen onder de armoedegrens is dat dan ook hoog nodig. Voedselbanken.nl hielp bijvoorbeeld in 2019 al zo'n 151.000 mensen. Dat is een aanzienlijk aantal en helaas ook een aantal dat over de afgelopen jaren is blijven stijgen. Nu de COVID-19 crisis dit jaar niet alleen Nederland, maar de hele wereld in zijn greep houdt is de verwachting dat de mensen die het al lastig hadden extra hard getroffen worden. Lambert Pasterkamp, Publieksvoorlichting & Communicatie bij Voedselbank Utrecht: "We hebben een stijging gezien in aanvragen, maar verwachten zeker nog een grotere stijging wanneer mensen ook hun allerlaatste spaargeld uitgegeven hebben."

Een goed moment om dus namens Triple P in te springen om te helpen. Want wij bij Triple P geloven heilig in samenwerken, een begrip wat de Voedselbank al sinds jaar en dag als een van de beste beheerst om zo de mensen in nood te kunnen helpen.

Mitch Post, Sales manager bij Triple P, overhandigde namens Triple P de cheque aan Lambert Pasterkamp van Voedselbank Utrecht. Post: "Samenwerken en synergie creëren zit in het DNA van Triple P. Altijd zoeken we samen met onze klanten naar de beste oplossing voor hun organisatie zodat zij hun doelen kunnen bereiken. We zijn dan ook trots om nu een helpende hand te kunnen bieden aan de voedselbank om hun doel te behalen in deze pittige tijd."

Voedselbank Utrecht wil de donatie gebruiken voor het gevarieerder maken van voedselpakketten en doet dit op een maatschappelijk betrokken manier. Zo wordt bijvoorbeeld groente en fruit voor een gunstige prijs ingekocht via het local-to-local principe, waardoor ook boeren uit de omgeving geholpen worden. Een mooi traject waarbij meerdere organisaties samenwerken om uiteindelijk gezamenlijk te strijden tegen het hebben van honger in Nederland.

Triple P wenst via deze weg iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.