Triple P

Triple P en Digital Investigation geven gastlessen aan ICT-studenten van MBO College Hilversum

Nieuwegein, 14 juni 2022 – Triple P en Digital Investigation (a Triple P company) zijn door MBO College Hilversum (onderdeel van het ROC van Amsterdam) gevraagd om gastlessen te verzorgen voor ICT-studenten. Vanaf de start van het eerste semester in maart dit jaar kropen medewerkers van beide bedrijven in de rol van gastdocent. Zij geven les voor de modules Projecten, Projectmanagement, MTA Security, MTA Databases, Unified Modeling Language, Microsoft Azure AZ-900 en MS-900. Het doel is om studenten optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Inmiddels is het derde semester gestart en streven beide partijen naar een langdurig partnerschap.

De gastlessen worden gegeven aan studenten die onder andere de opleiding Allround Medewerker IT Systems & Devices volgen. ‘’Met voorbeelden uit de praktijk willen wij een bijdrage leveren aan het voorbereiden van studenten op een carrière als IT-professional of Cyber Security Specialist.’’, aldus Daniëlle Hofland, hr-manager van Triple P en gastdocent.

Naast het opdoen van kennis, dienen de studenten ook een plan op te leveren of een certificaat te behalen. ‘’Maar het is vooral belangrijk dat de studenten de lessen met plezier volgen.’’, aldus Sander Jonker, accountmanager en sinds een aantal maanden ook gastdocent. ‘’Het plezier staat tijdens de interactieve lessen centraal. Ik probeer de studenten te enthousiasmeren voor het vak en ik moet zeggen dat de reacties erg positief zijn.’’

MBO College Hilversum is blij met de samenwerking, mede doordat de studenten op deze manier les krijgen van een professional: ‘’De samenwerking met Triple P zorgt ervoor dat onze ICT studenten kennis maken met de laatste IT ontwikkelingen, waardoor ze nog beter worden voorbereid op een baan in de branche. De gastdocenten die we kunnen inzetten zijn als het ware hybride professionals die én in de praktijk werken én in het onderwijs.’’, aldus Ben Visscher, opleidingsmanager ICT van MBO College Hilversum.

Dat een dergelijke samenwerking niet de eerste, maar ook zeker niet de laatste is benadrukt Hofland. ‘’Ook op deze manier leveren Triple P en Digital Investigation een positieve bijdrage aan de maatschappij. De krapte op de IT-arbeidsmarkt blijft toenemen, dus er is behoefte aan nieuw talent. Onze slogan is ‘People Perform best as Partners’ omdat wij geloven in de kracht van samenwerken. Daarom delen wij graag onze kennis en ervaringen met studenten. De jeugd heeft immers de toekomst.’’