Triple P

Ransomware dat overkomt ons echt niet, toch?

Door: Paul de Gier

Afgelopen tijd was het wéér raak; “Garmin werd getroffen door een ransomware-aanval”, lees je op verschillende nieuwssites. Dit is helaas een niet op opzichzelfstaande gebeurtenis, denk maar eens na over de vele datalekken door phishing mails, malware, ransomware, en virussen die je zelf al kan bedenken zonder daar een expert voor te hoeven zijn.

 

‘’Afgelopen week was het wéér raak’’

Ook onderwijsinstellingen zijn steeds vaker het slachtoffer van ransomware. Zeker doordat de beveiliging van onderwijsinstelling niet is ingericht op (het huidige) thuiswerken, waardoor hackers makkelijker kunnen toeslaan. De verwachting is natuurlijk niet dat Russische hackers opeens een onderwijsinstelling zullen verkiezen boven bedrijven uit de Fortune 500, maar het toont wel aan dat elk bedrijf hiervoor kwetsbaar is.

Eerlijk is eerlijk, cybercriminelen zitten niet stil en bedenken steeds weer nieuwe, geavanceerde manieren om de IT-infrastructuur binnen te dringen of medewerkers en leerlingen om de tuin te leiden. Totale beveiliging tegen cybercrime is dan ook onmogelijk. Wel kun je de onderwijsinstelling zo goed mogelijk beschermen tegen cybercrime en datalekken. Hoe? Door samen met Triple P de veiligheidsrisico's binnen uw onderwijsinstelling in kaart te brengen! Dat kan bijvoorbeeld door het laten uitvoeren van een Cyber Security Assessment of een Pentest.

Wil je meer weten hoe wij namens Triple P kunnen helpen bij de cyber-veiligheid binnen uw onderwijsorganisatie? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via pgier@triple-p.nl of 06 558 332 16, of vul onderstaand contactformulier in.