SIEM 

Snel je beveiligingsstatus zien en eerder dreigingen opsporen 

Triple P - Cybersecurity pagina - alle diensten
herobackground.png

SIEM
De meeste organisaties zijn sterk afhankelijk van hun ICT-omgeving, vooral sinds remote werken de norm is. Ondertussen neemt het aantal cyberincidenten toe, en daarmee de kans op stagnatie van bedrijfsprocessen. Het gevolg daarvan is reputatieschade en verlies van omzet en klanten. De eerste stap naar het weren van hackers is het in kaart brengen van de digitale beveiligingsstatus. Een klus die uitdagender en tijdrovender is naarmate je ICT-landschap complexer is. Triple P heeft hiervoor de oplossing: SIEM.

De afkorting SIEM staat voor: Security Information and Event Management. Een combinatie van soft- en hardware die loginformatie verzamelt, combineert en analyseert. Zo komen kwetsbaarheden in een vroeg stadium aan het licht.

Andere voordelen zijn:

  • Real-time monitoren van datastromen op verdacht gedrag, zoals inlogpogingen vanaf ongebruikelijke locaties, of grote hoeveelheden data die worden geüpload door een onbekende bron; 
  • Meldingen krijgen van verdachte situaties; 
  • Ontvang periodiek rapportages en krijg inzicht in de status van je cyberveiligheid: dit is waardevol voor audits, of bijvoorbeeld in het kader van de nieuwe NIS2-richtlijn. 
  • Langdurige opslag van verzamelde en opgeslagen data. SIEM fungeert als jouw security-geheugen, wat handig is als een melding zo complex is dat diepgaand onderzoek nodig is.  

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Triple P helpt jouw organisatie om bedrijfsresultaten te verbeteren. Wij begrijpen de uitdagingen van je business als geen ander. Misschien twijfel je of jouw bedrijf groot genoeg is om met SIEM aan de slag te gaan? Onze specialisten kunnen je vertellen wat voor jou de beste oplossing is. Zo maken we samenwerking succesvol.

Samen werken aan een veiligere digitale wereld 

Laat je adviseren

Dave Barneveld vertelt je graag wat de mogelijkheden zijn

BEL OF MAIL
ONS GERUST.

Jij hebt vragen, wij hebben de antwoorden. Wij zijn er om je te helpen.

formbackground.png
Triple P - Logo2

Contact

Nevelgaarde 60  
3436 ZZ Nieuwegein  
 
T: +31 (0)88 033 2500  
E: info@triple-p.nl  

Postadres:  
Postbus 775  
3430 AT Nieuwegein

Volg ons op:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

ISO-Certificeringen

InformationSecuritySys_ISOIEC27001 wit.png
QualitySystCert_ISO9001 wit.png

Copyright Triple P - 2023

|