Pentest

Inzicht in de zwakke plekken in je cyberverdediging 

Triple P - Cybersecurity pagina - alle diensten
herobackground.png

PENTEST
Ransomware, phishing en datalekken, ze vormen een steeds grotere bedreiging. Wat als belangrijke gegevens worden gegijzeld en ICT-systemen stilvallen? Wat is dan het gevolg voor jouw bedrijfsresultaat? Gelukkig is er een manier om cybercriminelen een stap voor te zijn: door kwetsbaarheden eerder te vinden dan zij. Met een pentest van Triple P kom je er snel achter hoe veilig de ICT-infrastructuur van jouw organisatie werkelijk is.

Bij een pen- of penetratietest probeert een ethical hacker in te breken in je netwerk. Dat lukt bijna altijd, doordat systemen niet voorzien zijn van de laatste updates en patches, of omdat wachtwoorden eenvoudig te kraken zijn.

Onze ethical hackers beschikken over een groot arsenaal aan methodes en kiezen voor twee benaderingen:

  • Externe pentest: de ethical hacker krijgt vooraf geen informatie en probeert in te breken zoals iemand van buitenaf dat zou doen. 
  • Interne pentest: de ethical hacker krijgt beperkte gegevens, zoals een gebruikersnaam en een wachtwoord en doet van binnenuit een poging om bij gevoelige data te komen. Net zoals dat kan gebeuren nadat iemand op een phishing link heeft geklikt. 

Een test bij Triple P is onderdeel van een grondige aanpak, die bestaat uit vijf stappen:

  1. Informatievergaring en dreigingsanalyse: we brengen jouw volledige IT-infrastructuur in kaart en gaan na waar kwetsbaarheden zitten op basis van openbare informatie.
  2. Vulnerability assessment: we doen een scan die ook onbekende beveiligingsfouten aan het licht brengt.
  3. Pentest: Onze hacker probeert toegang te krijgen tot de omgeving van de klant om gegevens te benaderen.
  4. Risicoanalyse en maatregelen: als we door de pentest gaten vinden in de beveiliging vormen die natuurlijk niet allemaal meteen een even grote dreiging voor je bedrijfscontinuïteit. Samen bepalen we welke je als eerste moet dichten.
  5. Rapportering: je ontvangt van ons binnen vijf werkdagen een gedetailleerd technisch rapport, waarna we een afspraak maken voor toelichting en advies.

Voorkom financiële schade, aantasting van je reputatie en verlies van klanten. Laat periodiek een test uitvoeren. Bedenk dat een eerste test niet meer is dan een momentopname. Door vaker te testen, weet je zeker of oplossingen echt werken en of er geen nieuwe kwetsbaarheden zijn ontstaan. Ook regelmatig je ICT-infrastructuur scannen helpt om beveiligingsfouten op te sporen. Op onze pagina over Vulnerability Management lees je daar meer over.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Triple P helpt jouw organisatie om bedrijfsresultaten te verbeteren. Wij begrijpen dat geen organisatie hetzelfde is. Op basis van onze jarenlange ervaring en kennis van dreigingen leggen we zwakke plekken in de beveiliging van jouw ICT-systemen bloot die anders verborgen blijven. Zo zorgen we er samen voor dat je minder snel voor verrassingen komt te staan en geven we hackers geen kans.  

Samen werken aan een veiligere digitale wereld 

Laat je adviseren

Dave Barneveld vertelt je graag wat de mogelijkheden zijn

BEL OF MAIL
ONS GERUST.

Jij hebt vragen, wij hebben de antwoorden. Wij zijn er om je te helpen.

formbackground.png
Triple P - Logo2

Contact

Nevelgaarde 60  
3436 ZZ Nieuwegein  
 
T: +31 (0)88 033 2500  
E: info@triple-p.nl  

Postadres:  
Postbus 775  
3430 AT Nieuwegein

Volg ons op:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

ISO-Certificeringen

InformationSecuritySys_ISOIEC27001 wit.png
QualitySystCert_ISO9001 wit.png

Copyright Triple P - 2023

|