Triple P

Network Security Monitoring

Hoe sterk de preventieve maatregelen ook zijn, er is altijd een kans dat hackers toch doordringen. Met Network Security Monitoring analyseren we met behulp van Deep Packet Inspection (DPI) al het verkeer dat over het netwerk gaat. Voorbeelden van bedreigingen die gedetecteerd kunnen worden zijn bijvoorbeeld malware, ransomeware en phishing. Dan nemen we direct contact op en zoeken we samen naar de beste mogelijkheid om de dreiging af te slaan. Naast acute meldingen verzorgen we met NSM ook rapportages met bevindingen.

Zo werkt het

Met Netwerk Security Monitoring detecteteren we de meest recente malafide gedragingen op je netwerk. Dat doen we door samen sensoren te plaatsen aan het netwerk. Eenmaal gekoppeld aan ons Security Operations Center monitoren we 24/7 al het netwerkverkeer op verdachte gedragingen. Wanneer we een dreiging detecteren nemen we contact op om de dreiging te kunnen afslaan.

Door onze jarenlange ervaring in forensische onderzoeken hebben we veel dreigingen verzameld en deze verwerkt in detectieregels voor Netwerk Security Monitoring. Meldingen worden in ons Security Operations Center gecorreleerd zodat zelfs APT-aanvallen worden gedetecteerd.

De voordelen van ons NSM

  • 24/7 toezicht vanuit ons Security Operations Center
  • 100% Nederlandse ontwikkeling
  • Voldoet aan Wet Meldplicht Datalekken
  • Geen impact op het netwerk
  • Versleutelde forensische opslag van meldingen

Zullen we je meer vertellen?

Deel dit artikel

Blogs van Triple P