Triple P

Incident Response.

Dringend hulp nodig?
Heb je redenen om aan te nemen dat onbevoegden jouw netwerk zijn binnengedrongen of twijfel je hierover, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wanneer een incident heeft plaatsgevonden, is de snelheid van reactie cruciaal.

Je wil de organisatie zo snel mogelijk weer operationeel hebben en de schade zoveel mogelijk beperken. In de meeste gevallen is dit complex en lukt het je niet het probleem zelf op te lossen. Incidenten zijn altijd onverwacht en cybercriminelen houden zich niet aan kantoortijden, dus ons Incident Response Team staat 24/7 voor je klaar om de veiligheid van jouw organisatie te waarborgen.

+31 (035) 677 44 11

beveiliging

Onze aanpak.

De aanpak van het Incident Response Team bestaat van intake tot en met afronding en evaluatie uit zes fasen.

1. Intake

Tijdens de intake wordt aan de hand van een aantal vragen een beeld van de situatie geschetst.

2. Identification

Vervolgens identificeren we welke systemen getroffen zijn.

3. Containment en Intelligence

In de derde fase creƫren we een beeld van hoe de aanval is verlopen en door welke systemen de cybercriminelen zijn gegaan. Aan de hand van de uitkomsten nemen we maatregelen voor fase 4.

4. Remediation

In de vierde fase blokkeren we onder andere alle IP-adressen van de aanvallers, zorgen we dat kwaadaardige domeinnamen worden geweigerd en resetten we inloggegevens. Vervolgens monitoren we het netwerk door middel van Network Security Monitoring. Met een pentest onderzoeken we of het netwerk op andere plekken kwetsbaar is, waarmee we toekomstig misbruik voorkomen.

5. Recovery

Om jouw organisatie zo snel mogelijk operationeel te krijgen, stellen we een gezamenlijk plan op en leiden of ondersteunen we het recovery team van de organisatie. Vaak beginnen we hier al mee na fase 2.

6. Afronding en evaluatie

Wanneer het project is afgerond voorzien we je uiteraard van een gedetailleerde rapportage van het incident. Je kunt aan de hand van dit rapport aangifte doen in binnen- en buitenland.

Laat ons contact met jou opnemen.