Triple P

6 redenen om over te stappen naar de cloud

Alle voordelen op een rij

De digitale transformatie gaat hard, heel hard. Zowel de eisen van de gebruikers als de technische mogelijkheden veranderen in rap tempo. Zo onderhoud je wellicht nu nog de technische inrichting in eigen beheer, maar er zijn behoorlijk wat voordelen te behalen wanneer je overstapt naar de cloud. Welke dat zijn? Hieronder zetten we zes belangrijke voordelen op een rij:

‘’De digitale transformatie gaat hard, heel hard.’’

1. Focus

Door een cloud gebaseerde dienstverlening behoud je de focus en kun je je richten op je core-activiteiten. Een cloud gebaseerde dienstverlening is in veel gevallen een strategische keuze. Organisaties kiezen er bewust voor om niet meer te investeren in eigen hardware, software en het beheer hiervan. De focus kan compleet gericht worden op de kernactiviteiten van de organisatie.

2. Beschikbare functionaliteiten

Ontwikkelingen op het gebied van functionaliteit gaan continue door. Wanneer deze functionaliteiten als dienst worden geleverd, zorgt Triple P dat nieuwe functionaliteiten automatisch beschikbaar worden voor jou.

3. Up-to-date software

De ontwikkelingen ten behoeve van zowel de hardware en software gaan continue door. Updates worden doorgevoerd in alle technische- en softwarematige toepassingen. Zonder je er druk om hoeft te maken is dus zowel jouw hard- als software altijd up-to-date met de laatste mogelijkheden.

4. Beschikbaarheid

Er spelen diverse factoren mee in de uptime van servers. Enkele factoren die meespelen zijn bijvoorbeeld digitale veiligheid, energievoorziening en zowel technische- als softwarematige storingen. Een cloudoplossing biedt de beschikbaarheid die passend is bij uw organisatie en bij het bedrijfsbelang van de diensten die afgenomen worden. Een cloudoplossing biedt de gelegenheid om de betrouwbaarheid af te stemmen op uw behoefte. Vanuit de Cloud kan een beschikbaarheid geleverd worden van 99,99%, bijvoorbeeld met TPUCC. Indien je dit wilt realiseren met een eigen platform, dan zal dit zeer hoge kosten met zich meebrengen.

5.  Schaalbaar - efficiency
Bij een plotseling hogere vraag of bijvoorbeeld in economisch lastige tijden is het handig als de dienst zich kan aanpassen naar de vraag van de gebruiker. In dit soort periodes kan de functionaliteit worden op- of afgeschaald als deze als dienst is afgenomen. Dit houdt de organisatie flexibel bij groei, krimp of tijdelijke benutting.

6. Veiligheid

Een veelgenoemde reden om te kiezen voor servers die on premises staan is de beveiliging van de gegevens. Het in eigen beheer houden van de data geeft veel organisaties een veilig gevoel. Het opslaan van data in de cloud is echter ook veilig. Fysieke beveiliging van servers, high-end security, optionele 24/7 monitoring van de servers en het continue maken van back-ups zijn voordelen van data opslaan in de cloud. Bovendien kan er gekozen worden voor fysiek gescheiden datacenters, waarbij de beveiliging van de bestanden en services nog een gradatie stijgt.

Nu weten wij dat een volledige stap naar de cloud in één keer niet altijd voor iedereen mogelijk is. Een goede tussenoplossing is dan de hybrid cloud, waarbij je zowel “on premises” als in de cloud combineert.

Is on premises dan altijd ondergeschikt aan de cloud? Niet direct, want de activiteiten en de keuze voor on premises of in de cloud is afhankelijk van meerdere variabelen. Bij Triple P hebben we al vele jaren ervaring en helpen we jou graag in het vinden van de meest geschikte manier voor jou.